Quantcast
Channel: Medicina-Naturista.ro » calciu
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Usturoiul si venirea iernii

0
0

Usturoiul nu este bun doar pentru a da gust si savoare meselor, ci si pentru a ne ajuta sa ne facem plinul de magneziu, fosfor si vitamina C. Usturoiul este cu adevarat o minune pentru sanatate.

Descoperiti-i calitatile medicinale
Micutul bulb alb este plin de resurse. Bogat in vitamina C, in magneziu, calciu, potasiu, fosfor si oligoelemente, fitoterapeutii ii recunosc urmatoarele virtuti:

  • Antiseptic. Usturoiul combate infectiile, putand sa inlocuiasca cu succes antibioticele. Este antihipertensiv si dezinfectant intestinal.
  • Alunga parazitii. Previne raceala si gripa si cancerul gastric, intestinal sau de prostata.
  • Diminueaza riscurile de recidiva in caz de tulburari cardiace.
  • Regleaza nivelul glucozei in sange la diabetici si permite reducerea usoara a tensiunii arteriale. Reduce usor nivelul lipidelor in sange (trigliceridele si colesterolul).
  • Este de asemenea diuretic.

Usturoiul, o sursa de vitamina C
Usturoiul contine 30 mg din 100 de grame de vitamina C. Aceasta este recomandata pentru intarirea sistemului imunitar, protejarea celulelor, pastrarea sanatatii tendoanelor, logamentelor, parului, genelor. Permite o buna asimilare a fierului. Nu ezitati sa adaugati la masa usturoi crud.

Sursa de calciu, potasiu si fosfor
Pentru sanatatea voastra, a oaselor, dintilor, usturoiul este important in furnizarea de calciu. Pentru a preveni problemele cardiace si atacurile cerebrale, este recomandat sa nu neglijam potasiu, ce permite si o buna functionare a sistemului renal. Cat despre fosforul concentrat in oase si dinti, acesta este foarte eficace si impotriva oboselii si permite conversia de energie a grasimilor.

Magneziul, o componenta principala
Magneziul este deseori recomandat pentru a combate oboseala, scaderea tensiunii, protejarea inimii si reglarea ritmului cardiac.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Latest Images

Trending Articles